luni, 31 martie 2008

Radio-ONG, primul radio on-line dedicat ONG-urilor din România, lansează grila de emisiuni în „versiune Beta” pe www.Radio-ONG.ro din 31 martie 2008

București, 31 martie 2008 – Radio-ONG, primul radio on-line dedicat ONG-urilor din România, lansează grila de emisiuni începând cu data de 31 martie. Primele ediții, în „versiune Beta” (în perfecționare), vor fi transmise lunea și joia, între orele 14:30 și 16:30 pe adresa www.radio-ong.ro. Radio-ONG este difuzat prin intermediul Radio Lynx (www.RadioLynx.ro).

Radio-ONG este un proiect inițiat de Fundația SynergEtica și gestionat de Federația Forumul Donatorilor din România în parteneriat cu Fundația SynergEtica. Faza pilot a Radio-ONG este finanțatã prin Programul PHARE 2005 - Consolidarea Democrației în România - Componenta 2 Democrație, drepturile omului, statul de drept, independența justiției și lupta împotriva corupției.

Radio-ONG este prima platformă de comunicare on-line dedicată membrilor ONG-urilor româneşti. Cu ştiri, emisiuni şi sesiuni de training, Radio-ONG se doreşte o unealtă de lucru pentru organizaţiile neguvernamentale. O astfel de platformă on-line înglobează în același mediu trei mijloace de comunicare: audio, video și chat, permițând astfel o interactivitate sporită între realizatorii de media și publicul utilizator de informație. Astfel, organizatiile neguvernamentale din diferite domenii (social, sănătate, advocacy, drepturile omului, dezvoltare locală, responsabilitate socială corporativă, mediu înconjurator, cultură, educație, religie, tineret, etc.), își vor putea crea, prin dialog, o adevarată comunitate on-line.

Prin Radio-ONG, societatea civilă din Romania găsește un mijloc de comunicare prin care se poate exprima liber, poate învăța din exemplele de succes dar și din greșelile altora și poate iniția un dialog intersectorial pentru a mări sustenabilitatea ONG-urilor prin training, educație și schimb de experiență.

Pentru că Radio-ONG se doreşte un experiment participativ în care membrii organizaţiilor să fie activi în furnizarea de ştiri şi informaţii, radioul îşi construieste grila de programe gradual, începând cu un număr restrâns de zile de emisie:
o Aprilie – mai: 2 emisiuni/săptămână (luni, joi) 14:30 - 16:30
o Mai - iunie: 3 emisiuni/ săptămână (luni, miercuri, joi) 14:30 - 16:30
o Iulie: 5 emisiuni/ săptămână (de luni până vineri) 14:30 - 16:30

Fiecare zi de emisie va avea iniţial un calup de 2 ore de emisiune pe formatul „news, networking & training”. Fiecare calup va urmări următoarele tipuri de emisiuni: ştiri de interes pentru domeniul neguvernamental (finanţări, legislaţie, campanii corporative, etc.), discuţii (on-line şi la microfon) şi training-uri pe teme specifice.

Temele abordate variază şi se vor dezvolta o dată cu proiectul. Astfel, temele primelor luni au fost stabilite în funcţie de cercetarea întreprinsă în rândul ONG-urilor din ţară. În urma cercetării, temele preferate ale ONG-urilor sunt:
 Strângerea de fonduri (identificarea surselor de finanţare, scrierea unei cereri de finanţare, alegerea partenerilor corporativi, implementarea campaniei de 2%, accesarea Fondurilor Structurale, etc.)
 Comunicarea cu mass-media (construirea parteneriatelor media, redactarea materialelor de presă, monitorizarea media etc.)
 Legislație ONG (acte necesare înfiinţării unui ONG, statut, legi, hotărâri şi ordonanţe etc).

În afara orelor de program dedicate sectorului neguvernamental (în aprilie/mai: doar luni și joi; în mai/iunie: luni, miercuri, și joi; iar în iulie/august zilnic, de fiecare dată între orele 14:30 la 16:30), ascultătorii Radio-ONG vor beneficia de o selecție de emisiuni de la Radio-Lynx pe www.Radio-ONG.ro

[END]

Federația Forumul Donatorilor din România este o federație de organizații finanțatoare care sprijină activ dezvoltarea societății civile din România. Misiunea Federației este de a contribui la dezvoltarea durabilă a societății civile din România prin dezvoltarea capacității comunității donatorilor și promovarea filantropiei.

Fundația SynergEtica este o organizație neguvernamentală fondată în 2006 la ințiativa Sandrei Pralong. Misiunea SynergEtica este de a contribui la „prosperitatea durabilă” a României, prin redescoperirea valorilor eticii şi moralităţii.


Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați:

Cristina Oros, Coordonator de proiect, Forumul Donatorilor din România,
tel/fax: 021/311.88.11, 0723.320.166 e-mail: cristina.oros@donorsforum.ro

sau

Laura Molnar, Fundația SynergEtica, tel:021/313.97.79, fax: 021/313.97.89,
e-mail: laura.molnar@synergetica.ro

Niciun comentariu: