marți, 25 martie 2008

De ce SynergEtica este unica

Ma gandeam la planul de dezvoltare pentru fundatie si la o discutie de azi cu un alt om extraordinar (Vasile Macoviciuc).

Mi-am dat seama ca pe termen lung SynergEtica este un lucru foarte valoros pentru Romania, si nu doar prin proiectele sale. SynergEtica este un incubator de oameni care dedica mult timp meditatiei despre ce inseamna sa fii etic, si mai ales cum poti sa fii etic. In final acestea sunt probleme noastre: de ce sa fim etici, si cum e cu putinta sa fim etici.

SynergEtica este cu adevarat valoroasa pentru ca devine un laborator de idei. Daca vreti, este chiar un centru de cercetare despre etica, numai ca nu este cercetare stiintifica. Este cercetare experientiala si se preteaza deci la o transpunere rapida in programe educationale. In timp se acumuleaza cunostinte explicite si tacite despre posibilitatea de a fi etic. Si acestea sunt preluate de alti membri tineri, care le dezvolta, si le transmit mai departe etc.

Impreuna cu programele de dezvoltare ale fundatiei pe care le implementam, SynergEtica devine practic o resursa educationala pentru societate. Devine un organism care croieste drum pe calea eticii si atrage cat mai multi oameni pe aceasta cale.

Niciun comentariu: