vineri, 8 februarie 2008

Sa jucam impreuna fair!

In Bucuresti este la moda un sport numit korfball. Nu conteaza daca esti din provincie sau bucurestean 100%, este un "must" al sezonului sa stii sa joci korfball.
Asa ca noi(synergeticienii) impreuna cu prietenii nostri(participantii proiectului Fair Play + cei mai priceputi antrenori de korfball) ne intalnim de doua ori pe saptamana si jucam fair, korfball.

Inceputul...a fost plin de curiozitate: sport nou, reguli proprii, jucatori dornici, dar nepriceputi. Domnii antrenori au fost foarte rabdatori si plini de umor. Nu cred ca s-ar fi putut altfel, pentru ca acest korfball este cam ca baschetul, dar nu este baschet. Ni s-au explicat cum se executa aruncarile, cum se apara, cum se ataca, ce este permis si ce nu. Fiind vorba de un joc nou cu totii ascultam interesati si fascinati, incredibil, dar ma simteam ca in clasa intai cand invatam sa scriu.

Acum... am invatat literele si stim deja sa scriem cuvinte. Se joaca pe bune! Era pasul firesc sa inceapa jocul pentru ca vroiam cu totii sa jucam, sa jucam, sa jucam.Suntem impartiti in echipe mixte(fete si baieti) si avem un "inamic multiplu", echipa adversa. Obiectivul este sa marchezi cat mai multe cosuri, jucand fair dupa reguli. Scopul este sa comunici eficient cu coechipierii tai si sa te simti bine.

Antrenamentele se tin seara si te destind dupa o zi de stat la facultate sau la servici. Atmosfera este calda si relaxanta si asta se datoreaza prietenilor nostri si antrenorilor. Desi la inceput poate a predominat sentimentul de nedumerire, acum ne-am imprietenit si antrenamentele sunt highlight-ul zilelor de miercuri si vineri.

Te-am convins sa incerci si tu? :)

Niciun comentariu: