joi, 11 iunie 2009

Scoala de Vara „Romania Secolului XXI” – Pune pret pe cultura romana!


Inca din 1999, in fiecare vara, studentii care isi doresc sa schimbe in bine tara in care traiesc se intalnesc in cadrul primei scoli de vara gratuite din Romania, organizata de asociatia studenteasca Voluntari pentru Idei si Proiecte. Astfel, Scoala de Vara „Romania Secolului XXI” a ajuns la cea de-a zecea editie si isi propune sa formeze o comunitate activa si capabila de studenti care sa participe la un dialog cu oameni de calibru din viata culturala autohtona, lansand tema „Diplomatie culturala.“ Proiectul se desfasoara intre 29 iunie - 13 iulie si va implica un numar de 25 de participanti atent selectionati din intreaga tara. Termenul limita de aplicare este 21 iunie.

Vor fi doua saptamani de prelegeri, ateliere de creatie si de discutii informale alaturi de invitati precum Maia Morgenstern, Theodor Paleologu, Ecaterina Andronescu, Emil Hurezeanu, Elex Leo Serban, Catalin Stefanescu si multi altii. Maratonul cinematografic, improvizatiile de tipul stand-up poetry, atelierele de creatie si discutiile vor da sansa participantilor de a-si expune opiniile documentate si de a dobandi competente in ceea ce priveste problematica abordata.

Ne place sa credem ca Scoala De Vara de anul acesta va fi un soi de pariu cultural cu discipolii sai si, prin ei, cu intelectualitatea umanista. Totul va fi posibil cu atat mai mult cu cat mizam,inainte de orice, pe cultura autohtona.

Pentru mai multe informatii, concursuri, inscrieri sau orice alte nelamuriri, accesati blogul www.scoaladevara.com .

Niciun comentariu: