joi, 20 martie 2008

Nesimţirea ucide ! (Iar civilitatea nu dăunează grav nimănui.)


























Bucureşti, 20 martie 2008 – Mai multe locații de panouri publicitare din București au avut afișate în această perioadă câteva mesaje neconvenționale. Printre acestea, campania lansată de fundația SynergEtica, intitulată “Nesimțirea Ucide! ...Iar Civilitatea nu dăunează grav nimănui, campanie care încearcă să amintească bucureștenilor cât de dăunator este un comportament necivilizat.

Campania “Nesimtirea Ucide! ...Iar civilitatea nu dăunează grav nimănui” este posibilă datorită unui program de comunicare iniţiat de organizatia neguvernamentală CENTRAS şi News Outdoor, program care pune gratuit la dispoziţia organizaţiilor neguvernamentale spaţiul de afişaj stradal al News Outdoor, rămas nevândut.

Astfel, afișe cu inscriptia Nesimtirea Ucide! ...Iar civilitatea nu dăunează grav nimănui!” au apărut pe panouri tip city-lights amplasate în diferite zone ale oraşului Bucureşti (Teatrul Naţional Bucureşti, Sala Palatului, Calea Victoriei şi Piaţa Victoriei), înca din primele zile ale anului 2008. Structura şi mesajele campaniei sunt făcute astfel încât să imite avertismentele de pe pachetele de țigări, transmițând un mesaj şocant şi puternic, care atrage atenţia şi împinge privitorii la analiză şi acţiune.

„Dorim ca aceasta campanie să amintească bucureștenilor că lipsa de politețe și de amabilitate este ca un cancer care omoară societatea românescă—de aceea am propus un grafism și cuvinte care seamănă cu mesajele găsite pe pachetele de țigări. Lipsa de civilitate este la fel de dăunatoare sănătății noastre fizice și psihice ca și tutunul sau alte vicii...” spune Sandra Pralong, președintele și fondatoarea Fundației SynergEtica.

“Civilitate înseamnă să ai un comportament corect, amabil, să dai dovada de bun simţ şi politeţe faţă de cei care te inconjoară” precizeaza Silviu Martin, manager de proiect la Fundatia SynergEtica. „Ce îţi aduce un comportament civilizat? In primul rând, un beneficiu interior. Te face mai fericit! Dar şi un beneficiu exterior palpabil—când toată lumea este civilizată trăim mai bine cu toţii. Important este să fii tu cel care începe! Să fii un model de inspiraţie pentru cei din jur”, adauga Sanziana Cerbu, membra din echipa SynergEtica pentru acest proiect.

Campania „Nesimţirea Ucide! ...Iar civilitatea nu dăunează grav nimănui!” este ultimul proiect lansat de fundatia SynergEtica, care isi propune sa reaminteasca tinerilor despre valoarea eticii si a corectitudinii in societate. Alte proiecte ale SynergEtica includ Fair Play, un program de etica prin sport si Radio-ONG, un radio on-line dedicat societății civile.

[END]

Despre SynergEtica

Fundaţia SynergEtica este o organizaţie neguvernamentală, care îşi propune să pună în discuţie practicile sociale şi economice actuale şi să ofere soluţii şi alternative de conduită viabile, ce ţin seama de contexul românesc. SynergEtica şi-a asumat obiectivul ambiţios de a promova un comportament etic si responsabil în rândul diverşilor actori ai societatii romanesti: tineri, oameni de afaceri, responsabili ai administratiei, etc. www.synergetica.ro şi www.synergetica.blogspot.com.

Despre CENTRAS

CENTRAS este o organizaţie non-profit independentă, care are peste 10 ani de experientă în oferirea de traininguri, asistenţă tehnică şi suport informaţional comunităţilor, ONG-urilor, firmelor şi guvernelor interesate de dezvoltarea societăţii civile şi a democraţiei. CENTRAS are o filială în Constanţa şi sprijină o reţea de centre de resurse regionale.

***

Niciun comentariu: